Oss håller inga bojor, oss binder inga band!

På långritt i 1920-talets Europa med Linde Klinckowström-von Rosen.

1926 är den svenska adelsfröken Linde Klinckowström-von Rosen på väg till Paris för att hälsa på sin syster Thora. En vanlig resa för en adelsfröken, om det inte vore för att hon bestämt sig för att ta sig till Paris på häst. Hon rider hästen Castor genom Europa och månader på hästrygg gör henne till en kändis ute på vägarna. I de större städerna sover hon på hotell eller hos rika släktingar och bekanta. I mindre städer och byar spenderar hon ofta natten tillsammans med Castor i spiltan.

När hon kommer hem till Sverige längtar hon efter äventyr igen och under de kommande åren blir det flera resor ut i Europa med Castor. Linde rider bl.a. till Italien, Belgien, Ungern, Tjeckoslovakien, Polen, Österrike och Belgien. Sammanlagt blir det 13000 kilometer på hästryggen.

Reseberättelsen och biografin Oss håller inga bojor, oss binder inga band! är skriven av Jan Mårtenson tillsammans med Susanna Giraud, barnbarn till Linde Klinckowström-von Rosen. Lindes omfattande dagböcker har fungerat som bas och boken tecknar en bild av Europa på 1920-talet.

Linde beskrev i sina dagböcker hur hon överallt mötte vänlighet och egentligen aldrig var rädd. Hon fann en frihet i att rida ensam och som läsare fascineras man av att hon vågade.