Ondvinter

Del ett i den spännande serien om de två tvillingarna Wulf och Sunia i kampen mot Kylan

Kylan kan beskrivas som en sjukdom. Den sätter sig inuti hjärtat på en person och gör att deras personlighet förändras. Kylan drar fort fram över landet och Wulf och Sunias uppdrag är att stoppa den.

Tvillingarna Wulf och Sunia har en speciell kontakt som är mycket sällsynt. Med hjälp av den kan de känna varandras känslor och kommunicera med varandra. Förr var denna typ av kontakt något smutsigt, man fick inte vara bunden till det motsatta könet. De hade de lärt sig att slåss i smyg när de var små av sin pappa. Så som att skörda på olika konstiga sätt osv.

Wulf är mer försiktig och tystlåten medan Sunia är pratsam. Ända sedan de var små har de bott på en bondgård i utkanten av en liten by nära bergen. Ibland fick de följa med sin pappa och jaga t.ex. harar. Vissa djur är egentligen väsen som antagit ett djurs skepnad för att inte bli upptäckt. Wulf och Sunia har blivit lärda att akta sig för sådana varelser, men trots detta, träffar de på en vätte som fastnat i en av deras fällor. Han ville tacka dem för att de hjälpt honom loss, men Sunia och Wulf ville inte ta emot gåvan, eftersom han kunde vara farlig. Vätten började ändå sjunga på en liten visa som han sedan sa att skulle hjälpa dem i framtiden.

Audience:

Tags:

Review by: Praoeleverna vid Nykarleby bibliotek Monday, November 14, 2016