Nora & Alicia

Tässä kirjassa nähdään, mitä tapahtuu Kuubassa sen jälkeen, kun Fidel Castro astuu valtaan.

Teini-ikäiset serkukset Nora ja Alicia elävät tavallista ilon täyttämää elämää 1950-luvun lopun Kuubassa. Elämä saa kuitenkin dramaattisen käänteen Fidel Castron astuessa valtaan. Nora perheineen muuttaa Amerikkaan, mutta Alician perhe jää köyhtyvään ja alati huonompaan suuntaan muuttuvaan Kuubaan.

Serkusten elämää seurataan kirjeenvaihdon ja Noran kertojaäänen välityksellä. Tarinan edetessä Noralle tulee mahdollisuus lähteä Kuubaan uudestaan, mutta tarttuuko Nora mahdollisuuteen?! Noran äidin mukaan Kuubaan ei tulisi enää ikinä palata, koska sinne takaisinpaluu edes lomamatkan ajaksi, antaisi hiljaisen hyväksynnän sille, mikä Kuubasta on tullut.  Ylipäätään ajatus siitä, että voiko palata entiseen kotimaahan lomamatkan ajaksi mietityttää koko perhettä siitä huolimatta, että maassa on yhä rakkaita sukulaisia. Toisaalta Kuubaa halutaan rakastaa, mutta toisaalta se, mikä siitä on tullut, halutaan unohtaa.

Jos haluat tietää, minkälaiseen ratkaisuun Nora päätyy ja millaista elämää Alicia Kuubassa elää, suosittelen vahvasti ottamaan siitä selvää!


 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Thursday, January 2, 2014