Nelly Rapp och det hemliga biblioteket

Gillar du berättelser om mörka, fuktiga fängelsehålor, konstiga vapensköldar och hemliga knappar som öppnar dörrar till hemliga rum, då är det här boken för dig.

I Monsterakademins hemliga bibliotek finns massor med gamla böcker om monster, spöken och monsteragenter. Kan de här dammiga böckerna verkligen hjälpa Monsteragenterna att få svar på uråldriga hemligheter?

Greve Hattenröök tar kontakt med LENA-SLEVA och Hannibal Löök i Monsterakademin för att få hjälp med att utreda sin släkthistoria. Han är väldigt framfusig och självsäker. Greven har svårt att uttala bokstaven R och när han pratar blir det som att tyda ett hemligt kodspråk.

Det hinner hända fantastiskt mycket på endast 106 sidor. Det bästa med den 19:de boken om Nelly Rapp är att man äntligen får reda på hur allting började och vem som grundade hela Monsterakademin.

Utdrag ur berättelsen:

- Lägg ner det där munspelet! sa jag till Valle.
Med en sårad min stoppade Valle ner det lilla instrumentet i byxfickan.
- En dag Nelly, kommer du att tacka mig för att jag spelar munspel, sa han.
Jag skrattade högt och sa att den dagen nog aldrig skulle komma….

Läs boken så får du veta vem som får rätt.

Kolla in bokens baksida! Där finns en mycket trevlig ”familjebild” av författarna tillsammans med sina egna  bokfigurer.

Böcker om Nelly Rapp