Nelly Rapp och de små under jorden

– Lugn, lärdom och list. Glöm inte monsteragenternas viktigaste ord!

I den sextonde boken om Nelly Rapp får vi följa med Nelly och Valle när de besöker Valles gammelfarfar på ålderdomshemmet Kulturgården.

Gammelfarfar jobbade som fotograf när han var yngre och brukar ännu fotografera sällsynta fåglar som han får syn på från sitt fönster. Han visar några nytagna bilder på en svart-vit hackspett. När Nelly och Valle förstorar upp bilden ser de något annat på fotot, något som är mycket intressant och spännande!

Lena-Sleva, läraren på monsterakademin, har sagt att allt prat om vättar antagligen är bara påhitt. En monsteragent måste kunna skilja på riktiga monster och spöken och sådana som människorna hittar på!

Vad är det för mystiska saker som händer på Kulturgården?

Vilka är det som inte tycker om fyrkantiga saker? Sådana saker som har början och slut och vassa hörn.

Vilka är det som lånar och tycker särskilt mycket om runda fina saker. Saker utan början och utan slut.

En Nelly Rapp bok med en rapp handling, snälla små monster och roliga klurigheter.

Läs mera om Martin Widmark och Nelly Rapp - Monsteragent

Tipsat av: Biblioteken i Nykarleby den 25 april 2016