Naattijan opas

Kasvata itse syötävää juurista, naateista, pistokkaista ja siemenistä

Oletko koskaan ajatellut, että voisit kasvattaa uutta syötävää keittiön vihanneksista ja hedelmistä? Tämän kirjan avulla saat hyödyllisiä vinkkejä pienmuotoisen viljelyn perustamiseen kotioloissa.

Esimerkiksi porkkanoista tai retiisistä et voi saada uusia juureksia, mutta niiden uudet lehdet voit käyttää salaateissa. Perunoista, bataateista ja inkivääristä voit sen sijaan saada omaa satoa! Istuttamalla sipuleita voit sekä hyödyntää niistä kasvava varren, sekä saada uusia sipuleita. Salaattia voi kasvattaa uudelleen istuttamalla sen kantaa. Siemenistä voit kasvattaa miniversoja, tai satoa tuottavat taimet. Esimerkiksi auringonkukan tai fenkolin siemenet tuottavat miniversoja, kun taas tomaatin, paprikan tai kurpitsan siemenistä voi kasvattaa taimia. Jos on oikein kärsivällinen, on hedelmien siemenistä jopa mahdollista saada oman hedelmäpuun.

Inspiroiva kirja viljelystä kiinnostuneille. Oma piha ei ole pakollista, iso osa kirjan vinkeistä voi hyödyntää viljelemällä ruukuissa ikkunalaudalla.

Audience:

Tags:

Review by: Mustasaaren kirjasto Thursday, April 16, 2020