Närmar du dig mjukt

Den första förälskelsen är vackert beskriven, men med mörka undertoner av rasism

Jeremiah ska börja i en ny skola, en fin privatskola, som ligger i en annan stadsdel än Brooklyn där han trivs bäst. Hans pappa är känd och framgångsrik inom filmbranschen. Hans föräldrar är skilda och Jeremiah, eller Miah som han kallas, bor turvis hos dem. Miah är skicklig basketspelare och drömmer om att bli proffs. Ellie är en ung judinna. Hon har ett komplicerat förhållande till sin mamma som hon vägra kalla mamma efter att mamman plötsligt lämnat familjen men sedan kom tillbaka, utan kallar henne vid hennes förnamn, Marion.

Första skoldagen för terminen råkar Ellie gå rakt in i Miah när hon letar efter vart hon ska i skolan. Då med ens händer det hon blir helt betagen av denne unge man med vackert leende och dreadlocks. Ellie har också gjort ett stort intryck på Miah med sitt tjocka mörka hår och sina vackra ögon.

Vi får turvis följa Ellie och Miah i deras funderingar och vardagsliv samt i hur deras kärlek utvecklas. Det är välskrivet och förankrat i dagens amerikanska verklighet där de två får möta stora hinder för sin kärlek.

Audience:

Tags:

Review by: Korsholms bibliotek Tuesday, July 14, 2020