Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä

Nälkäpeli-trilogian esiosa ei petä odotuksia!

Uusi Nälkäpeli-romaani valottaa taustoja Nälkäpelin historiasta. Kirjassa eletään sisällissodan jälkeistä aikaa, jolloin Nälkäpeli vasta on muodostumassa sellaiseksi, johon me pääsimme tutustumaan alkuperäisessä trilogiassa. On kymmenennen Nälkäpelin elonkorjuun aika. Ensimmäistä kertaa vyöhykkeiltä valituille tribuuteille määrätään ohjaajat. Kirjan päähenkilö on 18-vuotias Coriolanus Snow, jonka lähtöasetelmat eivät ole Nälkäpelin voittoa ajatellen hyvät. Hänelle määrätään ohjattavaksi vyöhykkeen 12 tyttö, tribuuteista heikoin. Tyttö ja Snow tulevat kuitenkin hyvin juttuun keskenään ja kauhukseen huomaa, että hänellä on tunteita kuolemaan tuomittua tribuuttia kohtaan. Siksi Snown on päätettävä, aikooko hän noudattaa sääntöjä vai pyrkiäkö voittoon keinoja kaihtamatta.

Balladi laululinnuista ja käärmeistä sijoittuu aikaan 64 vuotta ennen Nälkäpeli-trilogiaa. Mielenkiintoisen kirjasta tekee se, että päähenkilönä on alkuperäisen trilogian vihollinen, diktaattoripresidentti Coriolanus Snow. Snown elämässä on paljon pelissä, Nälkäpelin voitto takaisi hänelle hyvän koulutuksen ja uran. Snown merkitys Nälkäpelin kehitykselle selviää tässä ja antaa osansa kysymyksiin, jotka Katniss esitti viimeisessä osassa.

Kirja on erinomainen lisä Nälkäpelin maailmaan. Se herättää useita suuria yhteiskunnallisia kysymyksiä, jotka ovat meidän aikanamme vailla selvää vastausta.