Mysteriet på Asthall - Mitfordmorden

Boken utspelar sig i 1920-talets England och är en klassisk herrskap/tjänstefolk-berättelse.

Huvudpersonen Louisa Cannon drömmer om att slippa ifrån fattigdomen i London och framförallt från sin farbror Stephen som är på väg att tvinga ut henne i prostitution för att betala sina egna skulder. Av en slump får hon i sista minuten anställning som barnsköterska åt den berömda och autentiska familjen Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Tillsammans med familjens äldsta dotter Nancy dras Louisa in i utredningen av mordet på Florence Nightingale Shore, guddotter till sin berömda namne, ett mord som inträffat i verkligheten och som aldrig blivit löst.
Boken är inget actiondrama men den blir ändå aldrig tråkig. Fellowes blandar välkänd fakta med fiktion och miljöbeskrivningarna och inramningen är mycket fina.

Boken är en kombination av pusseldeckare á la Agatha Christie och Downton Abbey. Nancys och Louisas utforskningar framskrider utan större dramatik och man får samtidigt en inblick i livet i ett högreståndshushåll under denna tidsperiod.
Det finns planer på att ge ut en bok för varje syster i familjen Mitford och de var sex stycken, så det kommer att komma flera böcker i samma stil.