Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna

En fantastisk bok om böcker, läsande och hur berättelser blir levande.

Morris Lessmore tycker om att läsa och skriva. Plötsligt vänds hans liv upp och ner och han vet inte hur han ska hitta tillbaka till orden och böckerna. Han ger sig av på en vandring och en dag träffar han de flygande böckerna, som tar honom med till en byggnad fylld med böcker. Böckerna och berättelserna bjuder in honom till deras värld och Morris flyttar in och tar hand om dem.

Bilderna i boken präglas av rörelse och aktivitet och leder läsaren på en vandring genom Morris Lessmores liv, allt från ung pojke till gammal man. Böckerna blir hans liv och biblioteksparallellerna är uppenbara. "Morris tyckte om att dela med sig av böckerna. Ibland en favorit som alla älskade, andra gånger hittade han en ensam liten skrift vars saga sällan berättades." Han tillägnar sitt liv åt böckerna och de tar honom med på äventyr som han annars inte ens skulle kunna drömma om.

Många böcker innehåller fantastiska berättelser, men det är först när boken öppnas och berättelserna läses som historien verkligen får liv. Detta är bokens budskap och den visar att inom varje boks pärmar finns en ny värld att upptäcka och nya historier att försjunka i. Boken visar att varje berättelse är värd att berättas.

Tipsat av: Kristinestads bibliotek den 22 juli 2016