Morris Lessmore ja tuhansien tarinoiden talo

Upea kirja kirjoista, lukemisesta ja siitä kuinka tarinat muuttuvat eläviksi.

Morris Lessmore pitää lukemisesta ja kirjoittamisesta. Yhtäkkiä hänen elämänsä kääntyy mullin mallin eikä hän tiedä kuinka löytäisi tien takaisin sanojen ja kirjojen pariin. Hän lähtee kävelemään ja eräänä päivänä hän kohtaa lentäviä kirjoja, jotka vievät hänet rakennukseen, joka on täynnä kirjoja. Kirjat ja tarinat kutsuvat hänet mukaan omaan maailmaansa ja Morris muuttaa taloon ja alkaa huolehtia niistä.

Kirjan kuvitusta sävyttää liike ja toiminta ja se vie lukijan taivaltamaan läpi Morris Lessmoren elämän, aina nuoresta pojasta vanhaksi mieheksi. Kirjoista muodostuu hänen elämänsä. Hän omistaa elämänsä kirjoille ja ne vievät hänet seikkailuihin, joita hän ei muutoin voisi kuvitellakaan. 

Monissa kirjoissa on upeita tarinoita, mutta vasta kun kirjan avaa ja tarinan lukee, se herää oikeasti henkiin. Tämä on kirjan sanoma ja se osoittaa, että jokaisen kirjan kansien sisällä on uusi maailma löydettävänä ja uusia tarinoita, joihin voi uppoutua. Kirja osoittaa, että jokainen tarina on kertomisen arvoinen.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Tuesday, September 13, 2016