Mon amour

Millainen on ranskalainen parisuhde? Miten ranskalaiset pitävät parisuhteestaan huolta? Onko meillä suomalaisilla asiat sittenkään niin hyvin kuin oletamme?

Etelä-Ranskassa asuva suomalainen perheenäiti ja journalisti Helena pohtii kirjassaan miten pitää huolta omasta parisuhteestaan ranskalaiseen tapaan. Lapsiperheen arki ja työntäyteinen elämä vievät helposti mukanaan ja parisuhde jää siinä sivuun. Onneksi Ranskassa opitaan jo varhain, että kukkia ja kehuja ei säästellä. Suomalainen parisuhde ja perhe-elämä näyttäytyykin ihan erilaisessa valossa, kun sitä katsoo etelä-ranskalaisin silmin.

Helena esittelee kirjassaan useamman erilaisen tarinan ranskalaisesta elämästä, onnellisista avioliitoista kuin myös eroista. Lasten kasvatus poikkeaa suomalaisesta kovinkin paljon, äitiysloma kun on sen 16 viikkoa ja kurikin tiukempaa kuin Pohjoismaissa. Osansa saa myös kuuluisa french chic, tyylikkyys ja estetiikka on yksi ranskalaisen elämän rikkauksista.  Eniten hän kuitenkin kertoo omasta etelä-ranskalaisesta elämästään, vanhemmuudestaan, parisuhteestaan ja miten siinä pidetään itsestä sekä toisesta huolta.

Rakkaudessa ei ole kyse rakastamisesta vaan siitä, että pitää toista parempana kuin toista.

Mon amour – kirja on itsenäinen jatko Maman finlandaise –teokselle.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Friday, May 4, 2018