Mitä jäljelle jää

Jännitysromaani, jossa on yliluonnollisia elementtejä

Adam täyttää 8 vuotta ja on koulun liikuntapäivä, täysin tavallinen päivä kuten kaikki muutkin, mutta ennen kuin päivä on lopussa, koulussa syttyy tulipalo. Koska on liikuntapäivä suurin osa oppilaista on jo ulkona, mutta Grace ryntää sisälle pelastamaan 17-vuotiaan tyttärensä, joka vielä on rakennuksessa.

Suurin osa kirjasta sijoittuu sairaalaan, jonne kallovammoista kärsivä Grace ja pahasti palanut Jenny on viety. Sekä Grace että Jenny ovat koomassa mutta heidän tietoisuutensa liikkuvat heidän kehojensa ulkopuolella ja he pystyvät keskustelemaan ja tarkkailemaan tapahtumia ympärillään. He seuraavat poliisitutkintaa ja omaistensa kamppailua perin hankalassa tilanteessa, johon perhe on joutunut. Kauhulla he katsovat, kuinka 8-vuotiasta Adam-veljeä syytetään tulipalon sytyttämisestä. Sillä palo on epäilemättä sytytetty, kysymys kuuluu vain, kuka sen on tehnyt ja kuinka tämä henkilö on keksinyt syylliseksi 8-vuotiaan pojan.
      

Kirja on kerrottu Gracen näkökulmasta ja kestää aikansa tottua tähän kertojanäkökulmaan, jossa hän yleensä puhuu lukijalle mutta myös miehelleen. Lukija pääsee osalliseksi Gracen kivusta, tilanteen herättämästä pelosta mutta myös hänen rakkaudestaan perhettään kohtaan. Kirja on jännitysromaani, jossa jännitys säilyy koko kirjan läpi loppuun saakka.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Monday, December 12, 2016