Minecraft : bygghandboken

Minecraft - inte alls så fyrkantigt!

Minecraft är ett datorspel som går ut på att spelaren själv skapar sin ”värld” och hittar på en massa kul i den världen med hjälp av sin avatar ”Steve”. Du går omkring där och upplever hisnande ögonblick när du nästan faller i glödande lava eller balanserar högst uppe på bergkammen.

Det finns ursprungligen två lägen man kan välja att spela i; kreativt (”o-liv”) samt överlevnad (”på liv”). I den första varianten behöver man inte skaffa sig något material att jobba med, allt finns färdigt och det är bara att börja skapa. I överlevnadsläge hamnar man att skaffa (mina) allt från minsta stenblock till hackan som man bryter med.

Sen kan man också välja svårighetsgrad: ytterligheterna är om man spelar snällt (utan mystiska ondsinta slemmonster) eller hardcore där striden och överlevnaden är huvudpoängen.

Minecraft skapades av spelutvecklarna Markus Persson ”Notch” och Jakob Porsér “JahKob” för det egna företaget Mojang.

Minecraft bygghandboken är främst en inspirationsbok för de riktigt drivna minecraftarna som mestadels spelar i kreativt läge och skapar tillsammans med andra. Hisnande berg-och dalbanor, stora slott, magiska skepp, svävande öar, steampunkstäder – allt är möjligt!

Men boken fungerar suveränt bra också för nybyggare som får massor med tips och trix om hur man faktiskt kan använda det material som står spelaren till förfogande. Vad låter sig göras?  -Mycket! Många block senare och resultatet kan bli riktigt imponerande!

Audience:

Tags:

Review by: Ulrika Backlund Monday, March 30, 2015