Min ponny Mulle

Hur det gick till när Molly fick en egen ponny

Kanske du redan känner till Mulle, den vita, runda ponnyn som brukar dyka upp i tidningen Min Häst? Nu har Mulle fått en alldeles egen bok som berättar om hur det gick till när Molly och Mulle träffades.

Mollys högsta dröm är en egen ponny, ”en liten häst som man kan borsta på ryggen utan att stå på en stol”. Hon sparar alla sina pengar men en ponny är dyr och pengarna räcker knappt till en sadel. Men så lovar Mollys föräldrar att hon ska få en ponny i födelsedagspresent! Och jakten på Mollys drömponny kan börja, en ponny som ska vara snäll och väluppfostrad. Men ponnyn som flyttar hem till Mollys stall är Mulle, en ponny som är tvärtemot vad hon tänkt sig: han rymmer, spelar Mollyboll och äter upp grannens tulpaner. Vad ska Molly göra om Mulle inte börjar uppföra sig, ska hon lämna tillbaka honom till hans förra ägare?

Min ponny Mulle passar både som högläsningsbok för hästintresserade mindre barn, men kan också läsas själv av lite äldre barn som redan är bekanta med Mulle från seriens värld.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrikabiblioteken Monday, October 3, 2016