Miina ja Manu sirkuksessa

Sirkuksessa on hauskaa!

Kissasisarukset Miina ja Manu tapaavat puistossa voltteja heittelevän Pullero-hiiren. Pullero on ihan oikea sirkusesiintyjä. Hänet on adoptoitu ja hänen äitinsä gaselli esiintyy myös sirkuksessa. Isä Leobold on leijona ja sirkustirehtööri.

Pulleron seurassa Miina ja Manu pääsevät tutustumaan sirkukseen, ja Pulleron isä pyytää heitä jopa mukaan esiintymään. Kuinkahan pelle-esitys sujuu, kun pellen vaatteita on niin vaikea pukea?

Miina ja Manu -kirjoja on julkaistu 1980-luvun alusta lähtien yhteensä jo yli kuusikymmentä. Kirjoissa tutustutaan lasten elämään kuuluviin paikkoihin ja asioihin, kuten päiväkotiin, uimakouluun ja liikenteeseen. Tarinat ovat opettavaisia ja kuvat ovat iloisia ja värikkäitä. Kirjojen parasta antia on kuitenkin niissä käytetyn kielen monipuolisuus, virkkeet ovat usein hyvinkin pitkiä ja keskivertokuvakirjoja haastavampia. Tekstiä ei kuitenkaan ole vaikea ymmärtää. Ja niin kuin sarjakirjoissa yleensä aina: kun päähenkilöt oppii tuntemaan, heistä haluaa lukea aina vain lisää. 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Friday, January 3, 2014