Metro 2033

Människan har till slut utplånat sig själva från världen i ett förödande kärnvapenkrig.

Människan har till slut utplånat sig själva från världen i ett förödande kärnvapenkrig. De enda som finns kvar är de som sökt skydd i Moskvas tunnelbana som byggdes för att klara av en kärnvapenattack. I metron har det nu bildats en ny civilisation. Vid varje station finns små samhällen som kan liknas vid byar, alla med egna ideologier, religioner, handelsvägar och kulturer.

Vi får följa med Artiom på en resa genom metrons alla skrymslen och vrår medan han utför sitt uppdrag att ta sig till metrons huvudstad, Polis. Ett uppdrag som är avgörande för metrons framtid och för hans hem, stationen VDNCh.

Det är en fartfylld bok fullpackad med spänning som varvas med tankar om ödet och meningen med livet. En fantastisk, klaustrofobisk dystopi som gör att man kanske behöver sova med nattlampan på ett tag efter man läst klart.

Boken har sålts i över 20 länder och har även fått två uppföljare, Metro 2034 och Metro 2035. Det har även släppts tre spel som baseras på böckerna som är, om möjligt, ännu ruggigare!

Tags:

Review by: Hilde-Ann Lall Tuesday, August 7, 2018