Material

På biblioteken i Kronoby hittar du material i många olika format

Böcker

På biblioteken i Kronoby kan du välja bland mer än 88.000 böcker, på svenska och finska och en del andra språk. Lånetiden är vanligen fyra veckor, undantaget kursböcker som har en lånetid på två veckor.

Om du inte hittar den bok du söker kan den fjärrlånas från ett annat bibliotek – avgiften är då 4 euro. Läs mer under fjärrlån »

Om du har PIN-kod kan du med den och ditt lånekortsnummer via webbiblioteket förlänga dina lån och reservera böcker i Kronobys bibliotekskatalog hemifrån. PIN-kod får du från något av biblioteken i kommunen.

E-böcker

Det är också möjligt att låna hem e-böcker, antingen att läsa den i din dator eller läsplatta eller som strömmande ljudböcker. Läs mera »

Tidningar och Tidskrifter

Vi har ca 110 olika tidningstitlar att välja mellan på biblioteken i kommunen. Vi har både lokala och rikstäckande dagstidningar på svenska och finska. De sparas i tre månader. Dessutom prenumererar vi på tidskrifter inom olika intresseområden. Om den tidning du vill läsa saknas på ditt närbibliotek, kolla om den finns på något annat bibliotek i kommunen. Alla nummer utom det senaste kan du låna hem. Lånetiden är fyra veckor.

Audiovisuellt material

På barn- och ungdomsavdelningen hittar du ljudböcker (CD) och DVD-filmer för barn. Lånetiden för filmer är 7 dagar.

För vuxna finns det språkkurser och CD-ljudböcker.

Hembygdssamlingen

På biblioteken finns en särskild avdelning för både fackböcker och skönlitteratur som har anknytning till vår egen kommun och hembygd. Här finner du böcker som handlar om Kronoby eller som är skrivna av författare från orten, såsom Lolan Björkman, Brita Högnäs-Sahlgren, Hjalmar Krokfors, Erik Granvik, Tor Högnäs, Hans Fors, Signe Strömborg m.fl. Till hembygdssamlingen förvärvar och samlar vi främst böcker och småskrifter, men det finns även en del annat material, såsom affischer, broschyrer, kassetter, videon och en del släktutredningar.

I vår referensavdelning finner du även kommunal information samt protokoll från fullmäktige och kommunstyrelse.