Marmorirapu

Romaani sisarkateudesta

Sisko Thors on Ylistarossa syntynyt kirjailija ja toimittaja, joka on asunut 30 vuotta elämästään Pietarsaaressa. Hän on kirjoittanut mm. näytelmiä, novelleja ja lehtikolumneja sekä lukuisia pakinoita sekä lehtiin että radioon.

Kirjoja Sisko Thors on julkaissut aikaisemmin viisi, joista kaksi on eteläpohjanmaan murteella kirjoitettuja. Näistä jälkimmäinen Keherättyjä ja lypsettyjä on ilmestynyt myös CD-levynä, jolla Sisko Thors itse lukee pakinansa ääneen.

Uusin romaani Marmorirapu kertoo kahdesta siskoksesta, Annikista ja Tuulikista, ja heidän välisestä kateudestaan. Molemmat ovat jo isoäitejä, joille omat lapset ja lapsenlapset ovat hyvin tärkeitä. Annikki on vahva ja itsenäinen nainen, jolle Tuulikki, isosisko, on kantanut kaunaa tämän syntymästä saakka.

Annikin mielestä Tuulikki on kuin amerikkalainen marmorirapu, oma herransa ja narrinsa, ei välitä kenestäkään. Tuulikki taas on katkera siitä, että Annikki on pikkusisarena vienyt osan siitä, mitä hänelle mielestään perheen esikoisena kuuluisi. Tilanne kärjistyy, kun Annikki muuttaa takaisin kotiseudulleen. Tuulikki on valmis taistelemaan iäkkään äidin rakkaudesta lähes kaikin keinoin. Kuinka käy, kun Annikki tutustuu itseään huomattavasti nuorempaan Jarkkoon?

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Monday, April 30, 2012