Mainingin varjo

Mainingin varjo johdattaa lukijansa Pohjanmaan ulkosaaristoon vuonna 1911.

Yön pimeys oli syvempää yksin. Hiljaisuus hitaampaa, kun tiesi ettei toinen palaisi ennen aamua, ei ennen kuin päivä oli kohonnut luodon ylle. Eikä silloin ajalla enää ollut merkitystä.

Nuorella Evalinalla on kaksi vaihtoehtoa – tai oikeastaan vain yksi. Keskellä yötä hän karkaa pappilan ikkunasta ja jättää perheensä sekä kaiken mikä oli aiemmin hänen. Rakas Anders kuljettaa hänet ulkosaaristoon missä he majoittuvat pienelle luodolle vanhaan hylkeenpyyntitupaan. Andersin kalastajantaidot pitävät heidät hengissä ja päivät kuluvat yksi toisensa perään luodon, meren ja lintujen rytmittäessä elämää. Lapsuuden varjot sekä ikävä oman perheen luo kummittelevat kuitenkin Evalinan mielessä. Lopulta eräs yö muuttaa kaiken. Löytyykö Evalinasta voimaa uhmata kohtaloaan?

Pohjanmaalainen kirjailija Paula Nivukoski on julkaissut kaksi kirjaa, jotka molemmat ovat nousseet suureen suosioon. Mainingin varjo –teos vie lukijansa saaristoon, missä voit kokea lintujen äänet, meren tuoksut ja luotojen muodostamat maisemat. Mikäli luet vain muutaman kirjan tänä vuonna on tämä teos yksi niistä mitä suosittelen laittamaan lukulistalle. Myös Nivukosken aikaisempi kirja Nopeasti piirretyt pilvet sijoittuu 1920-luvun Pohjanmaalle.