Månulvarna

I skogen bor de mest intressanta figurer som gillar allt som glittrar och glimmar…

Bland konstiga figurer i den trolska skogen bor några varelser som kallas Månulvarna. De tycker om allt som glittrar och glimmar, mynt, lampor, stjärnor och eldflugor, men mest av allt tycker de om månen. Varje kväll sitter de och tittat längtansfullt på den. En kväll tar längtan överhanden och de bestämmer sig för att försöka nå månen.
De försöker och försöker, modigare och påhittigare för varje försök, men varje gång misslyckas de. När gråten till sist kommer upptäcker de att lösningen finns närmare än de tänkt sig.
Boken är skriven av Malin Ahlin, en 22-årig debutant från Skövde. Berättelsen och illustrationerna är så otroligt härliga. Historien trollband även den mest oroliga dagisgrupp. Illustrationerna är drömska, detaljrika och färggranna med oväntade inslag. Många tänker på Tove Janssons värld, själv tycker jag att man också hittar lite av Sven Nordqvists oväntade detaljer i bilderna. Storyn passar  bra in i dagens samhälle där vi hela tiden strävar efter något mera, hela tiden något nytt. Vi är aldrig nöjda.
Önskar verkligen att vi får fler bilderböcker av Malin.

Audience:

Tags:

Review by: Biblioteken i Vörå Monday, March 23, 2015