Luoksein jää

Muistelma äitiydestä

Sofia Torvaldsin muistelmateos Luoksein jää kertoo hänen sukunsa äideistä. Näillä on usein ollut ongelmallinen suhde äitiyteen ja he ovat kokeneet roolin elämäänsä rajoittavaksi. Mukana on mm. Fanny, joka päättää jättää kaksi lastaan voidakseen olla yhdessä elämänsä rakkauden kanssa. He eivät jätä kirjoittajaa rauhaan, äidit, ja hän kysyykin, kuinka paljon kannamme mukanamme edellisten sukupolvien kokemuksia.

Kirja liikkuu koko ajan eri aikatasoilla ja pala palalta Torvalds kertoo heidän tarinoitaan. Avomielinen kirja, joka kertoo yrityksistä ymmärtää ja hyväksyä oma taustansa, kannattaa lukea.

Sukuni kertomus on kertomus eroista. Siinä erotetaan toisistaan ne, jotka olivat kerran toisilleen kaikki kaikessa, tai uskoivat olevansa. Lapset erotetaan vanhemmistaan: heidät lähetetään Ruotsiin, maalle sukulaisten luo, kesävieraiksi kieltä oppimaan, leireille. Aikuiset jättävät toisensa tieten tahtoen.

Sofia Torvalds on toimittaja ja on aiemmin kirjoittanut kirjan Pakko laihtua, joka kertoo syömishäiriöistä ja vanhemmuudesta.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Wednesday, August 24, 2016