Loppusanat

Ihana jatko-osa P.S. Rakastan sinua romaanille, josta on tehty myös suosittu elokuva. Elääkö Gerryn perintö vielä Hollyn elämässä?

Seitsemän vuotta on kulunut siitä, kun Hollyn mies Gerry kuoli. Gerryn kuoleman jälkeen Holly vastaanotti kymmenen kirjettä miehensä kuoleman jälkeisille kuukausille. Jokainen niistä päättyi sanoihin P.S. Rakastan sinua.

Uudessa kirjassa Holly on jatkanut elämäänsä, mutta Gerryn perintö seuraa aina hänen mukanaan. Kun Holly lupautuu vihdoin puhumaan podcastissa Gerryn kirjeistä ja rakkaan menettämisestä, hän ei tiedäkään millaisen tunteen hän herättää kuulijoissa. Osa kuulijoista inspiroituu tarinasta niin, että perustavat kerhon nimeltään P.S. Rakastan sinua. Kerhoon kuuluvat henkilöt ovat Gerryn lailla kuolemansairaita ja haluavat jättää läheisilleen yhtä ihanan muiston kuin Gerry Hollylle. Holly ei halua olla kerhon kanssa missään tekemisissä, mutta sen jäsenet ovat periksiantamattomia. He tarvitsevat Hollyn apua kirjeidensä kanssa, kaikki omalla tavallaan. Holly saa huomata, että loppusanat ovat merkittävämpiä kuin hän itse uskoikaan. Samalla hän joutuu elää uudelleen omia tunteitaan läpi.

Loppusanat on toivoa herättävä kirja, vaikkakin osaltaan surullinen. Kirja sopii hyvin luettavaksi, vaikka ei olisi lukenutkaan ensimmäistä kirjaa. Jotain eroja elokuvaan on, mitkä saattavat hieman sekoittaa, mikäli on vain nähnyt elokuvan. Silti kirjan tarinaan pääsee hyvin sisään, sillä kyse on kuitenkin perimmäisistä tunteista. Siitä ajatuksesta, miten meidät muistetaan, kun me lopulta lähdemme täältä?