Laura (Palokaski #1)

Laura aloittaa nuorille aikuisille suunnatun kotimaisen rikoskirjasarjan. Kirjaa kuvataan Suomen Twin Peaksiksi, eikä syyttä. Laura on mielenkiintoinen ja salaperäinen avaus Palokasken mysteereille.

Laura on kadonnut. Lukuvuosi alkaa Palokasken koulussa suositun tytön katoamismysteerillä. Tapahtumaa alkaa itsenäisesti selvittää entinen nettipoliisi, Facebook – riippuvainen Miia, joka on siirtynyt kouluun erityisopettajaksi. Asiaa ei helpota se, että nettikeskusteluissa Miian veli Nikke, koulupsykologi, esiintyy pääepäiltynä.

Kirja sopii hyvin dekkarimaailmaan tutustuvalle, siihen on helppo päästä mukaan ja ensimmäinen osa jättää niin paljon kysymyksiä, että jatko-osat on saatava käsiin.  J.K. Johansson on nimimerkki, jonka taakse kätkeytyy useita tarinankerronnan ammattilaisia. Kirjaa lukiessa alkaakin miettiä, keitä nämä kirjailijat oikein ovatkaan.

Sarjan avausosa löytyy Pietarsaaren kirjastossa sekä aikuisten että nuorten puolelta, jatko-osat löydät aikuisten hyllystä. Palokaski – sarjan seuraavat osat ovat Noora ja Venla.