Lainaustietoa

Vöyrin kunnankirjaston lainauskäytännöt

Yleiset säännöt

  • Kirjasto on avoinna kaikille, jotka noudattavat kirjaston sääntöjä.
  • Kirjastokortti on ilmainen. Saat sen ilmoittamalla henkilö- ja osoitetietosi ja todistamalla henkilöllisyytesi.
  • Allekirjoittamalla kirjastokortin sitoudut noudattamaan kirjaston sääntöjä. Olet vastuussa kaikesta kortillasi lainatusta materiaalista.
  • Nimen, osoitteen tai puhelinnumeron muutos on ilmoitettava viivytyksettä kirjastoon.
  • Kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava välittömästi kirjastoon.

Kirjastokortti

Kaikki kouluiän saavuttaneet voivat saada kirjastokortin täyttämällä henkilötiedot kirjastosta saatavaan lomakkeeseen. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoitus. Oppilaitokset, hoitolaitokset ja muut yhteisöt valitsevat riittävän määrän vastuuhenkilöitä, jotka antavat oppilaille, potilaille ja henkilökunnalle kirjallisen luvan käyttää kirjastokorttia.

Kirjasto perii maksun uudesta kortista. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, seuraava kirjastokortti maksaa 2,00 euroa.

Lainausaika

Lainausaika on yleensä 28 vuorokautta. Joidenkin aineistojen lainausaika saattaa olla lyhyempi, esimerkiksi kurssikirjojen ja Datero-aineiston 14 vuorokautta ja DVD:iden 14 vuorokautta.

Eräpäivä löytyy lainauskuitista. Jos lainattua aineistoa ei palauteta ajoissa, asiakas voi menettää lainaoikeuden.

Voit uusia lainaamasi aineiston, jos sitä ei ole varattu. Lainat voi uusia kirjastossa, puhelimitse, sähköpostitse tai verkkokirjaston kautta. Voit uusia lainasi enintään viisi kertaa.

Verkkokirjasto 

Verkkokirjasto on auki ympäri vuorokauden. Voit uusia lainasi ja varata kirjastoaineistoa. Voit tarkistaa tietosi ja tarvittaessa muuttaa niitä.

Voit uusia lainat enintään 5 kertaa ja korkeintaan 7 päivää eräpäivän jälkeen. Laina-aikaa ei voi pidentää, jos aineisto on varattu.

Tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, jotta voit kirjautua verkkokirjastoon. PIN-koodi on henkilökohtainen ja saat sen palvelupisteistämme esittämällä kirjastokortin ja tarvittaessa henkilöllisyystodistuksen. Koodia ei anneta sähköpostitse eikä puhelimitse. PIN-koodia ei anneta alle 9-vuotiaille.

Muistutukset, maksut ja korvaukset

Kaikki hyötyvät nopeasta kierrosta. Toivomme että palautat lainasi, kun laina-aika päättyy. Erääntyneistä lainoista peritään muistutusmaksu.

- Muistutus  1 (lähetetään 2 viikkoa eräpäivän jälkeen) 2,00 €

- Muistutus  2 (lähetetään 4 viikkoa eräpäivän jälkeen) 4,00 €

- Lasku (lähetetään 6 viikkoa eräpäivän jälkeen) 6,00 €

Kirjastoauton palautuskehotukset:

- Muistutus 1 (lähetetään 4 viikkoa eräpäivän jälkeen) 2,00 €

- Muistutus  2 (lähetetään 8 viikkoa eräpäivän jälkeen) 4,00 €

- Lasku (lähetetään 12 viikkoa eräpäivän jälkeen) 6,00 €

Lainaaja sitoutuu korvaamaan turmeltuneen, kadonneen tai palauttamattoman aineiston. Uudesta aineistosta perimme nettohinnan ja vanhemman aineiston hinnan arvioimme.

Kopionti ja tulostus

Mustavalkotulostus: A4: 0,50 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 0,25 €) A3: 1,00 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 0,50 €)

Väritulostus: A4: 1 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 0,60 €) A3: 2 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 1 €)

Rekisteriseloste