Lainaustietoa

Mustasaaren kirjastojen lainaustietoa

Kirjastokortti

Kirjastokortin saat täyttämällä kirjastokorttilomakkeen sekä esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kadonneen kirjastokortin uusimisesta peritään maksu. Alle 15-vuotias saa oman kirjastokortin huoltajan suostumuksella. Huoltaja vastaa lapsen lainoista.
Kouluille, päiväkodeille sekä muille yhteisöille ja laitoksille voidaan myös myöntää kirjastokortti, tällöin vaaditaan kirjallinen suostumus täysi-ikäiseltä takaajalta, joka vastaa kortilla lainatusta aineistosta.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on aina esitettävä lainattaessa. Lainaaja vastaa kaikesta aineistosta jota kirjastokortilla lainataan. Muista aina ilmoittaa nimen-, puhelin- ja osoitteenmuutokset kirjastoon. Ilmoita myös, jos kirjastokortti on kadonnut. 

Laina-ajat

Laina-ajat vaihtelevat lainattavan aineiston mukaan, esimerkiksi:

kirjat ja äänikirjat:  28 päivää
aikakauslehdet, cd-levyt ja DVD-aineisto:  14 päivää

Lainojen eräpäivät näkyvät lainakuitista. Lainan voi uusia, mikäli siinä ei ole varausta. Lainan saa palauttaa kunnan muihin kirjastoyksiköihin. Palautusluukku on käytössä kirjaston ollessa suljettuna. Palautuspäivä on tällöin seuraava aukiolopäivä.

Verkkokirjasto

Verkkokirjaston kautta voit uusia lainoja, varata aineistoa ja muuttaa henkilötietojasi. Tätä varten tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin eli salasanan, jonka saat käymällä kirjastossa ja esittämällä henkilösyystodistuksen. PIN-koodia ei anna puhelimitse tai sähköpostitse. PIN-koodin tarvitset myös e-kirjojen lainaamiseen.

Ennakkoilmoitus erääntyvistä lainoista

Voit pyytää kirjastoa lähettämään muistutus erääntyvistä lainoista. Muistutus lähetetään sähköpostitse kaksi päivää ennen eräpäivää. Voit myös saada omalle sähköpostiosoitteellesi ennakkoilmoituksen alaikäisten lastesi lainoista. Ilmoita meille että haluat ennakkoilmoituksen sekä käyttämäsi sähköpostiosoite. Huomioi, että eräpäivämuistutus on vain lisäpalvelu, jonka kirjasto tarjoaa asiakkailleen. Asiakkaalla säilyy vastuu pitää itse huolta lainojensa eräpäivistä tarkistamalla ne lainakuitista, verkkokirjastosta tai puhelimitse kirjastosta.

Eräät sähköpostipalvelut saattavat ohjata kirjaston lähettämät viestit suoraan asiakkaan sähköpostin roskapostikansioon. Kehotamme siksi asiakkaita tarkistamaan oman roskapostikansionsa sekä tarvittaessa lisäämään korsholm.fi -osoitteet sallituiksi osoitteiksi. Tämän voi tehdä muuttamalla roskapostisuodattimen asetuksia omassa sähköpostipalvelussa.Maksut

Sivistyslautakunnan 16.12. 2014 tehdyn päätöksen mukaan kirjaston maksut ovat:

  • Kirjastokortin uusiminen  2 €

Myöhästymismaksut (riippumatta lainojen määrästä)

  • Myöhästymismaksu 1  5 €
  • Myöhästymismaksu 2  5 € (+ aikaisemman muistutuksen maksu)
  • Myöhästymismaksu 3  20 € sekä lasku palauttamattomasta aineistosta

Jos lainattu aineisto on varattu, lähetetään myöhästymisilmoitus heti eräpäivän jälkeen. Maksu tästä ilmoituksesta on 2 €.

Lainauskielto astuu voimaan kun myöhästymismaksuja on vähintään 15 €

Lainaaja sitoutuu korvaamaan vahingoittuneen, kadonneen tai palauttamattoman aineiston. Kirjasto ei maksa eikä lunasta takaisin jo korvattua aineistoa.

Kaukolainamaksut

  • Seutulaina (Fredrikakirjastot ja Vaasan kaupunginkirjasto) 2 € /laina
  • Suomesta tilattu kaukolaina  4 €/laina
  • Pohjoismaista välitetyt lainat 10 €/laina
  • Jos lähettäjäkirjaston perimä maksu on tätä korkeampi, veloitamme tämän korkeamman maksun + 1 € (koskee esim. korkeakoulukirjastoja)

__________________________________________________________

Kirjastokortin anomus (tulosta, täytä ja tuo kirjastoon)