Kuinka aika pysäytetään

”Olen vanha. Se on tärkein asia, jonka kerron. Asia, jota todennäköisesti et usko. Jos näkisit minut, luulisit minua varmaankin noin nelikymppiseksi, mutta se olisi täysin väärä luulo.”

Kun Tom Hazard astuu koululaisten eteen historianopettajana, kukaan ei voi uskoa, että hänen elävät kertomuksensa ovat hänen itsensä kokemiaan. Tom näyttää edelleen 40-vuotiaalta, vaikka on elänyt jo vuosisatoja. Tom on yrittänyt löytää syytä harvinaiseen tilaansa, jossa hän kyllä ikääntyy, mutta todella hitaasti. Kaikki, kenen puoleen hän on kääntynyt, on menettänyt henkensä.

Siksi Tomin on vaihdettava säännöllisesti identiteettiään, minkä hän tekee salaisen albatrossiseuran avulla. Albatrossiseuran jäsenyyteen kuuluu silti myös ehtoja, jotta Tom saisi pidettyä oman ikänsä salaisuutena. Kun Tom vihdoin palaa Lontooseen, jossa on elänyt siihenastisen elämänsä onnellisemmat hetket, nykyaika ja mennyt sekoittuvat ja historia tulee eläväksi.

Kuinka aika pysäytetään on jännitystarina, mutta se on samalla kirja elämästä. Siitä kuinka ihminen tekee virheitä ja kuinka niiden kanssa pystyy elämään. Haig kirjoittaa elävästi niin nykyajasta kuin menneestäkin, tätä kirjaa oli ilo lukea!

Audience:

Tags:

Review by: Marjut Hepokangas Tuesday, February 26, 2019