KonMari

Siivouksen elämänmullistava taika

Marie Kondo lupaa paljon väittäessään, että kehittämänsä KonMari-metodi laittaa lukijan kodin järjestykseen ja uudistaa samalla koko elämän.

Siivouksen elämänmullistava taika ei syvenny pölyjen pyyhkimisen saloihin tai lattioiden kuuraamisen nikseihin. Metodin perusideana on järjestys: se opastaa heittämään pois tarpeettoman ja löytämään paikan tarpeellisille tavaroille. Kirja antaa ohjeet kuinka tämä tehdään perusteellisesti, yhdellä kerralla.

Kirja opastaa tarkasti, kuinka siivotessa ja järjestäessä pitäisi oikeasti ajatella, ja millaisiin virheisiin on helppo sortua. Kirja sisältää muutamia tarkkoja neuvoja esimerkiksi siitä, miten vaatteet kannattaa viikata.

Kondon mukaan onnellisuus saavutetaan sillä, että ihminen ympäröi itsensä asioilla, joista hän aidosti pitää. Kun nämä asiat ovat järjestyksessä, jää ihmisellä aikaa muuhunkin.

Henkilökohtaisesti en välttämättä ole samaa mieltä siitä, että tavara on turha, jos se ei tee minua onnelliseksi ja siksi se pitäisi heittää pois, mutta kirjan luettuani sain ehdottomasti kipinän alkaa järjestää ja karsia tavaroitani.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Friday, August 21, 2015