Kirjablogeja

Uusia lukuehdotuksia kirjablogeista

Haluatko saada uusia lukuehdotuksia, lukea kirja-arvosteluja ja jonkun muun ajatuksia kirjoista? Jos vastauksesi on kyllä, niin tutustu kirjablogeihin! Internet on täynnä kirja- ja kirjallisuusblogeja, osa bloggaajista on suuntautunut tiettyyn kirjalisuuslajiin, osa kirjoittaa kaikista kirjoista, joihin he törmäävät. Tässä on valikoima kirjablogeja sekä lyhyt kuvaus niiden sisällöstä. Klikkaa blogin nimeä päästäksesi sivuille.

Rakkaudesta kirjoihin -blogi kirjoittaa romaaneista ja jännityskirjoista. Blogissa on esillä sekä kotimaiset kirjat, että ulkomaisten kirjailijoiden suomeen käännetyt teokset. Kirja-arvostelussa on aina mukana pieni ote kirjasta.

Kirjakaapin avain arvostelee aikuisten ja nuorten kirjoja, kaunokirjalliset teokset ja tietokirjat. Bloggaaja antaa luetuille kirjoille arvosanan, ja blogin lukija voi myös lajitella arvostelut arvosanan mukaan. Lisäksi voidaan hakea arvosteluja kirjailijan, aiheen tai sarjan perusteella.

Lukuneuvoja arvostelee kaunokirjallisia teoksia ja elämänkerrat. Isoin osa on kirjoja aikuisille, mutta mukaan mahtuu myös vähän lastenkirjallisuutta. Arvostelun lopussa on aina ehdotuksia kenelle kirja sopisi, ja joskus myös huomautus kirjan sisällöstä. Blogissa on hyvät kategoriat, joiden mukaan voidaan valita millaiset arvostelut halutaan lukea.

Lukutoukan kulttuuriblogi sisältää pääosin kaunokirjallisia teoksia. Painopiste on kotimaisilla kirjoilla, mutta bloggaaja arvostelee myös ulkomaisia kirjoja. Halutessa voidaan hakea arvosteluja kirjailijan tai avainsanan perusteella.

Värikäs päivä on lastenkirjallisuuteen erikoistunut blogi, jossa voidaan lukea lasten- ja nuortenkirjoista sekä muusta lasten kulttuurin liittyvistä asioista. Jokainen kirja-arvostelu sisältää sekä lyhyen mielipideosion, että pidemmän arvostelun. Voidaan siis ensin lukea bloggaajan kommentit ja vasta sitten päättää, haluaako lukea koko arvostelun.

The Book Wheel on englanninkielinen blogi, jossa arvostellaan sekä uusia että vanhempia kaunokirjallisia teoksia.

Audience:

Tags:

Written by: Mustasaaren kirjasto Tuesday, September 1, 2015