Keskiyön valtiatar

On kulunut viisi vuotta Kylmän rauhan julistamisen jälkeen ja varjometsästäjät ovat toipumassa suurista tappioista, joita sodassa Sebastian Morgensternia vastaan syntyi.

Keskiyön valtiatar on itsenäisen Varjometsästäjät jatkosarjan aloitus, mutta tapahtumat sijoittuvat noin viisi vuotta Varjojen kaupungit-sarjan jälkeen, joten suosittelen lukemaan Claren aikaisemman sarjan ensimmäiseksi.

Tämän kirjan päähenkilöt ovat Emma ja Julian, jotka ovat sitoutuneet toisiinsa Parabates-seremonian kautta, joka tekee heistä aistelutovereita ja parhaita ystäviä. Varjometsästäjillä on olemassa laki, jonka mukaan parabateet eivät saa rakastua toisiinsa. Emman ja Julianin välillä silti kipinöi ja siitä syntyy tämän kirjasarjan jännite.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Los Angelesiin, jossa on sattunut murhia hämärissä olosuhteissa. Murhissa on yhteneväisyyksiä Emman vanhempien murhiin, mikä saa varjometsästäjät kiinnostumaan tapahtumista. Pakkaa tulevat sekoittamaan Aaveratsastajat, jotka luovuttavat Julianin veljen Markin heille vastineeksi murhien selvittämisestä. Osaksi haltia, osaksi varjometsästäjä Mark kaapattiin aaveratsastajiin eikä vuodet siellä ollut helppoja. Eikä paluuta helpota haltiaprinssi Kieran, joka ei malta päästää Markia silmistään.

Clare on onnistunut jälleen luomaan uuden kiinnostavan tarinan jo tuttuun maailmaan. Lähes 750 sivun mittainen kirja on paksuudestaan huolimatta erittäin koukuttava ja helppolukuinen.

Varjojen kaupungit-sarja