Kaukolainat

Kruunupyyn kirjastojen kaukopalvelu

Kaukolainat kirjaston asiakkaille

Jos kirjastosta ei löydy haluamaasi aineistoa, voimme yleensä lainata sen toisesta kirjastosta. Kirjasto jolla on kirja, lähettää sen paikalliseen kirjastoon, josta voit lainata sen. Tällä tavoin kaikki maan kirjastot ovat liitetty yhteen – keskitetty resurssi sinulle, missä asutkaan.

Kirjaston kaukolainamaksu on yleensä 4 euroa. Jos lähettävä kirjasto perii tämän ohella lisämaksun sekin sisältyy kaukolainan hintaan. Maksu vaihtelee paikkakunnittain, osa kirjastoista välittää kaukolainat ilmaiseksi, toiset taas perivät 5-10 euron toimitusmaksun. Kopioita halutessasi tulee maksu yleensä kalliimmaksi. Maksu lainoista ja kopioinnista ulkomailta voi vaihdella ja on kokonaan riippuvainen lainaavan kirjaston toimintaperiaatteista.

Jos kiinnostus heräsi tule käymään kirjastossasi niin teemme etsinnän ja maksuarvion. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse bibl.kronoby@kronoby.fi.

Kaukolainapalvelu kirjastoille

Toisten kirjastojen halutessa kaukolainata materiaalia Kruunupyyn kirjastosta, ottakaa yhteyttä sähköpostitse bibl.kronoby@kronoby.fi. Kaukolainamaksun 4 euroa.

Muut Fredrika-verkostoon kuuluvat kirjastot käyttävät Intranetia tehdessään kaukolainapyyntöjä.