Klassuppsättningar

Klassuppsättningar åk 1-6

Klassuppsättning åk 1-2


Gustavsson, Jan:
Är du en tjuv, Lasse?
(Serie: Lätt att läsa)
 
Lasse hittar en plånbok med mycket pengar i. Tänk vad man skulle kunna köpa för alla pengarna! Men han får samvetskval och lämnar tillbaka plånboken som tillhör en gammal tant. Hos tanten hamnar Lasse mitt i ett dramatiskt händelseförlopp.

Jersild, P. C:
Alice & Nisse i lustiga huset

(Serie: Lätt att läsa) Alice och Nisse har en dålig dag: de blir retade och får ta emot klagomål både av läraren och av arga tanten i hyreshuset. Men i Lustiga huset ändras allt till det bästa …? 

Lindgren, Astrid:
Barnen på Bråkmakargatan

Berättelser om Jonas, Mia-Maria och Lotta och om deras lekar och påhitt. I volymen ingår Barnen på Bråkmakargatan och Lotta på Bråkmakargatan.
Även som ljudbok
  
Anrell, Lasse:
Spinkis och Katta
(Serie: Lätt att läsa)

Olles (Spinkis) fotbollslag åker på läger, men de konstaterar missnöjt att de skall träna med ett flicklag. Lägret avslutas med en turnering där många bra lag deltar. Några av pojkarna blir magsjuka och flickorna får ta deras plats i laget. En lätt match, tror motståndarlaget. 

Tidholm, Thomas och Anna-Clara:
Ett jobb för Jacko (Serie: Börja läsa)

Hunden Jacko tröttnar på cirkuslivet och går till arbetsförmedlingen för att få jobb som en helt vanlig hund. Han provar på att vara sällskapshund och gårdshund men utan framgång. Han inser att det trots allt finns en plats för honom och att man skall syssla med det som man är bra på.  

Nöstlinger, Christine:
Mini griper in

Två pojkar terroriserar grannskapet genom att tvinga till sig pengar. Mini och hennes kamrater sätter stopp för detta beväpnade med sopborstar och en dammvippa! En rolig bok trots allvarlig underton. 

  

Klassuppsättning åk 3 - 4

Bross, Helena:
Gropens hemlighet
 
Simon får ett spännande sommarlov trots att han är tvungen att fira det med Moa. Handlingen växlar mellan vardagshändelser och en spännande skattjakt mitt i natten.
Boken är illustrerad.

Lundberg Hahn, Kerstin:
Det glömda guldet

En spännande äventyrsbok där Kajsa, Linn och Anton trots förbud, klättrar ner i en nedlagd gruva. Där upptäcker de några män som också intresserar sig för gruvan. Männen får syn på barnen och det blir en dramatisk jakt genom de mörka gruvgångarna.  glomda

Hallberg, Lin:
Alla älskar Sigge
 
Elina får äntligen börja i ridskolan och där blir hon genast förtjust i Sigge – en shetlandsponny. En berättelse med stor stil om vardagen i stallet för alla häst- och ponnyälskare. Även som ljudbok
 
Dixon, F. W.:
På spaning i ödehuset (Serier: Wahlströms lättlästa böcker. Småspanarna)

Småspanarna Frank och Joe löser mysteriet med huset där det sägs spöka, förekomma ett skelett och t.o.m. en hjärna. Den tuffaste och elakaste i det terroriserande pojkgänget visar sig än en gång vara den fegaste
Stor stil, illustrerad.

Kirkegaard, Ole Lund:
Gummi-Tarzan
 
En humoristisk och sympatisk berättelse om Ivan som varken är tillräckligt tuff, skicklig i idrott, kan läsa eller har tillräckligt stora muskler. Tvärtom ramlar han och slår sig , blöder näsblod och är litet feg av sig. Han drar i alla fall det längsta strået – åtminstone för en dag.
 
Hagmar, Pia:
Silverormen (Serier: Wahlströms lättlästa böcker. Dalslandsdeckarna)
 
Myggan, Henke, Leo och Aron har sportlov, nu ska de fiska! De letar efter en isborr i en gammal lada men upptäcker ett lager med tjuvgods. Vem har gömt alla sakerna i ladan? Spänningen stiger när deckarna snokar inne hos sura gubben Nicklasson och blir ertappade och jagade med yxa. Även som ljudbok

Klassuppsättning ak 5-6

Hietanen, Eva:
Måsen och den mörka ön
 
Vad är det för blått ljus som syns i tornet på huset på den mörka ön? Varför är stämningen så tryckt i byn på fastlandet? Mårten, Ylva och Alexander ror ut till ön men blir tillfångatagna i tornet och slits i kampen mellan gott och ont – ända tills måsen kommer….

Verne, Jules / Bylock, Maj:
Jorden runt på 80 dagar
(Serie: Äventyrsklassiker)

En lättläst, illustrerad bearbetning av Vernes mest kända klassiker om hur Phileas Fogg och hans betjänt Passepartout med tur och list klarar utmaningen trots att Fogg hela tiden har detektiven Fix i hälarna. jorden 

Trenter, Laura:
Julian och Jim
 
Jim har hemlig adress eftersom han hjälpt polisen ta fast en före detta kumpan. Nu är kumpanerna ute efter hämnd och Julian vill varna Jim, men leder dem ovetande till Jims hem.
En spännande bladvändare med stor stil. Även som ljudbok

Peterson, Hans:
Matti, vägvisare

Matti har växt upp bland indianer nära naturen. Hans längtan efter äventyr får honom att bli vägvisare genom vildmarken åt Anne och David. Han vill vandra tvärs över den stora kontinenten till havet, men Anne och David skall inte så långt. Vågar Matti fortsätta ensam?

Storck, Åsa:
Hemligheten

Lättläst berättelse från historisk tid med flickan Inna och pojken Ram som huvudpersoner. Ram har en hemlighet. Han hotar Inna med en kniv, hon måste hjälpa honom med hemligheten.
Stor stil.
 
Lindgren, Astrid:
Mästerdetektiven Blomkvist
Det kan vara mycket farligt att vara detektiv trots att man är skicklig. Det får Kalle Blomkvist erfara i denna somriga berättelse.  Även som ljudbok