Kadonnut: Audrey

Kinsellan ensimmäinen suomennettu nuortenkirja

Sophie Kinsella on tuttu aikuisille suunnatuista chick lit romaaneistaan. Kadonnut : Audrey on ensimmäinen Kinsellan suomennettu nuortenkirja.

Kirjan päähenkilö on Audrey, joka piilottelee aurinkolasiensa takana koska ei halua kohdata ulkopuolisia. Tyttöporukka on kiusannut häntä niin pahasti että hänellä on ahdistuneisuushäiriö. Audrey ei uskalla poistua kotoaan, koska pelkää ja ahdistuu muiden ihmisten kohtaamisesta. 

Audreyn tarina on kuitenkin myös rakkaustarina, sillä kuvioihin tulee pian Linus, Audreyn veljen Frankin ystävä. Linus tuokin tarinaan toivon, mahdollisuuden parempaan. Linuksen kanssa hän uskaltaa pitkästä aikaa jutella ja nauraa.

Huolimatta rankasta aiheesta kirja on tarpeeksi kevyt ahmittavaksi. Traagista perusaihetta lähestytään kirjassa ajoittain jopa humoristisesti. Samankaltaisissa tuntemuksissa velloville nuorille tästä voi olla apua omien tunteiden käsittelyyn. Audrey ei varmasti ole tunteineen yksin.

Kadonnut : Audrey on syvällistä asiaa mutta myös hauskasti ja uskottavasti kuvattua perhearkea - ja ihanaa rakastumista!

Audience:

Tags:

Review by: Kristiinankaupungin kirjasto Thursday, June 9, 2016