Kärleken till livet

Marie Fredrikssons bok om att göra revansch och komma tillbaka tack vare kärleken till livet.

Marie Fredriksson föddes, som yngsta barnet i syskonskara på fem barn i Östra Ljungby och växte upp under inte så ekonomiskt välförsedda förhållanden. Hennes pappa var musikalisk och spelade och sjöng mycket med sina barn. Marie började tidigt sjunga och när hon som 17-åring började på en musiklinje på en folkhögskola insåg hon att det var musik och teater hon ville jobba med.


Hennes dåvarande pojkvän spelade i bandet Strulpojkarna, som bytte namn till Strul när Marie blev solist i bandet. Under tiden med Strul kom Marie i kontakt med Per Gessle och trots att de är så olika så fann de varandra i musiken.
När det kom på tal att Marie och Per skulle samarbeta med Roxette hade Marie slagit igenom i Sverige, men valde ändå att ge Roxette en chans.


Marie berättar om framgångarna med Roxette, om fans och videoinspelningar, men till största delen handlar boken om hur livet ändrades drastiskt när Marie drabbades av en hjärntumör år 2002. Hur hon gick från framgångsrik kvinna med ett lyckligt och kärleksfullt familjeliv till att bli så sjuk att man inte visste om eller hur länge hon skulle överleva.


Maries liv har ändrats mycket efter sjukdomen, hon har problem med sitt minne och med ena benet och hade till en början också svårt att tala. Många saker som förut var självklara har hon nu fått sluta med eller göra på annat sätt.

Audience:

Tags:

Review by: Stadsbiblioteket i Närpes Wednesday, March 9, 2016