Juhannus italialaiseen tapaan

Uuden tekijän esikoisromaani

Kristiina Kallio on 38-vuotias täydellisyyttä tavoitteleva kuvausjärjestelijä. Ulkonäkö ja ulkoiset seikat ovat hänelle tärkeitä: hän vaalii huolella rakennekynsiään ja ulkoiluttaa mielellään tyylikästä Louis Vuitton -laukkuaan. Hiukset ovat tyylikkäästi laitetut ja vaatteet huolellisesti silitetyt. Hän asuu valokuvaajamiehensä Auliksen kanssa vauraassa Rantalehdon kaupinginosassa Espoossa. Ulkoiset puitteet ovat kunnossa mutta avioliitto on jo hieman väljähtänyt.

Naapuruston yhteinen lomamatka Toscanaan muuttaa Kristiinan toiveissa kaiken, ja hän uskoo tulevansa sen avulla onnelliseksi. Tyypilliseen tapaansa Kristiina on suunnitellut asiat yksityiskohtia myöten valmiiksi, jotta kaikki olisi paikan päällä täydellistä: “Prosecco sopivan kylmää, oliivileipä kylän parhaalta leipurilta, kananmaksatahna vanhan toscanalaisen reseptin mukaan valmistettua”. Mutta isossa porukassa voi tulla yllätyksiä, ja mm. taide-elämyksestä aiheutuva Stendhalin syndrooma sekoittaa matkaseurueen kuvioita.

Kirjan kirjoittaja Annakaisa Iivari on syntynyt Sodankylässä v. 1966. Nykyään hän työskentelee neuvottelevana virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä Helsingissä. Juhannus italialaiseen tapaan on hänen ensimmäinen julkaistu teoksensa.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Monday, April 23, 2012