Islekar

Liselott Willén är född 1972 och uppvuxen på Åland. Hon har också skrivit romanerna "Sten för sten” och ”Eldsmärket”.

Alex reser tillbaka till sitt barndomshem en sista gång. Hon reser tillbaka av plikt för att ordna upp efter moderns död. Hon har medvetet förträngt sin barndom, men nu när hon är tillbaka på barndomsön Åland väller alla minnen upp. Plötsligt minns hon lekarna de lekte ute på isen vid den gamla båten, klasskamraterna, ensamheten och det spel man måste spela för att ha en bästa vän. Sara som bodde i det stora, fina huset på andra sidan viken, hon blev Alex vän, en vän som Alex länge drömt om och längtat efter. Men mönstret rubbas när Jakob, pojken från Sverige kommer för att bo hos sin mormor. Jakob vill gärna bli vän med Alex men hon värjer sig, Jakob har ingen status i gruppen.

Efter 25 år träffar Alex, Sara igen och äntligen faller alla bitar på plats. Men Alex känner bara en stor sorg – vem hade hon blivit och hur hade hennes liv sett ut om hon vågat fråga, då?

Islekar är en skildring av barns och allas våra behov att bli älskade – och konsten att överleva barndomen med bokstavligen livet i behåll.

Audience:

Tags:

Wednesday, February 1, 2012