Isänsä poika

Sonny Lofthus istuu Valtio-nimisessä vankilassa Oslossa. Hän on ammattimainen syntipukki, jolle toimitetaan tietoa tehtyjen rikosten yksityiskohdista ja hän tunnustaa ne. Vastineeksi hän saa käyttöönsä mielin määrin heroiinia

Hänen isänsä, Ab Lofthus, oli poliisi ja rikostutkija. Eräänä päivänä kotiin tullessaan Sonny löytää itsemurhan tehneen isänsä. Isä on jättänyt jälkeensä kirjeen, jossa hän tunnustaa ottaneensa vastaan lahjuksia. Sonnyn elämä romahtaa ja hän alkaa käyttää huumeita.

Vietettyään 12 vuotta Norjan pakovarmimmassa vankilassa Sonny saa kuulla toiselta vangilta, että isän itsemurha ei ollutkaan itsemurha, vaan hän joutui salaliiton uhriksi. Sonnya autetaan pakenemaan vankilasta ja pako asettaa melko pian Oslon poliisikunnan lievästi sanottuna hankalaan tilanteeseen. Murhia tapahtuu liukuhihnalta ja Simon Kefas, joka vedetään mukaan tapaukseen, tuntuu olevan ainoa, joka ymmärtää, että niillä on yhteys. Kysymys kuuluu vain mikä yhteys?
Hitaasti mutta varmasti lukija saa tietää lisää Sonnysta, isästä, joka laittoi henkensä peliin työnsä vuoksi, ja äidistä, joka ei kestänyt miehensä kuolemaa. Samalla menneisyys ei ole muisto vain, vaan myös totuus, joka täytyy kaivaa esille. Kuka oli se myyrä, joka toimi poliisissa ja kavalsi Sonnyn isän ja kuinka he pääsevät käsiksi Kaksoseen, jonka valta jättää taakseen verisiä jälkiä.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Wednesday, December 7, 2016