Instängd

Vem är det som skulle förtjäna att bli instängd i ett ödehus? Ett hus där det sägs spöka och dit ingen vågar gå in ensam.

Den här boken börjar rysligt spännande. Leo vill hämnas sina mobbare.

Leo har inte berättat för någon att han blir mobbad i skolan. Det är inte bara han som är utsatt för mobbningen men, Gustaf och Carl ger sig allt som oftast på just honom.

Nu är det sommarlov och Leo slipper skolan och sina plågoandar i flera veckor. Mamma har ärvt ett gammalt hus ute på landet. Där ska de fixa och greja hela sommaren. Deras granne är en gammal man med en snäll labradorhund, just en sådan hund som Leo också haft en gång. En dag dyker grannens barnbarn, Nora upp. Det är just den Nora som går i samma klass som Leo. Hon som är supersnygg och jättebra på att spela fotboll.

Leos storasyster Kajsa sommarjobbar i stan och mamma kör henne dit. Mamma ska samtidigt uträtta några ärenden och kommer att bli sen. På kvällen ringer mamma och meddelar att hon fått något fel på bilen och att den måste lämnas in till en bilverkstad. Det kommer att dröja ända till följande dag innan mamma kan komma tillbaka till sommarhuset.

Kan Leo vara ensam kvar i huset över natten? Han som är ganska mörkrädd och allmänt ängslig av sig, i synnerhet om han måste vara ensam länge. Ensamt är det i det slitna och dunkla gamla huset!

Hur går det för Leo när skolan börjar på hösten igen?
Det finns egentligen bara en som vågar säga ifrån när Carl och Gustaf börjar med sina trakasserier igen. Nora, men hjälper det?

Hur blir det med hämnden?

Den snygga pärmen antyder om ett innehåll med skräck och terror men de sammanflätade händerna ger samtidigt en vink om en pirrande kärlekshistoria.

Instängd: 102 sidor med 12 namngivna kapitel.

En lättläst bok, man flyger över orden. 


 

Audience:

Tags:

Review by: Biblioteken i Nykarleby Monday, April 27, 2015