Inkling

Inkling är en bläckplump som har slitit sig lös från Ethans pappas skissbok.

Inkling är en spännande och fantasifull bok på engelska. En dysfunktionell familj får från ett oväntat håll hjälp med att ställa livet till rätta.

Boken handlar om familjen Rylance, pappa Peter och sonen Ethan och dottern Sarah med Downs syndrom. Ethans pappa är en känd serietecknare som för tillfället har en skrivblockering, han kan inte rita något publiceringsbart utan går som i koma runt i huset. Ethan kallar också pappan för koma pappa. Det tar alltid länge innan pappan stiger upp och Ethan har ofta ansvar för att både han och Sarah får frukost och kommer iväg till skolan. Pappan har hela tiden bråttom med sitt ritande men får sällan något till pappers. Själv håller Ethan på med ett serieprojekt i skolan,  vald av sin grupp att ha hand om ritandet av serien. Tyvärr är Ethan inte lika duktig på att rita som sin pappa.

En natt händer det något i pappans skissbok. Bläcket på sidorna rinner ihop och rymmer från skissboken. Ethan ger bläckplumpen namnet Inkling. En efter en träffar familjemedlemmarna Inkling och livet är inte som förr i familjen Rylance. 

Inkling är den senaste boken av Canadas älskade barnboksförfattare.