Ingenting och allting

Historien om Maddy och Olly

Maddy är sjutton år och lever sitt liv instängd hemma. Hon har en ovanlig immunsjukdom som i praktiken innebär att hon är allergisk mot världen. Dagarna spenderar hon med att plugga på distans och läsa böcker och de enda hon träffar är sin mamma och sjukskötaren Carla.

Så flyttar Olly in i grannhuset. Maddy intresserar sig genast för honom, undrar vem han är och varför han sitter uppe på taket om kvällarna. Snart har de utbytt e-postadresser via sina fönster och börjar chatta. Maddy måste få träffa Olly på riktigt oavsett riskerna, för vad är livet egentligen värt om man inte får veta hur det är att älska nån på riktigt?

Kanske kan vi inte förutsäga allt, men vi kan förutsäga vissa saker. Till exempel så kommer jag definitivt att bli kär i Olly. Och det kommer nästan säkert att sluta med en katastrof.

Insprängt i texten finns chattkonversationer, illustrationer och klotter. Det är Nicola Yoons man, David Yoon, som illustrerat boken och illustrationerna berättar tillsammans med texten historien.

Nicola Yoon växte upp i Jamaica och Brooklyn och bor numera i Los Angeles med sin dotter och sin man David. Hon har även skrivit Idag är allt.

Läs också:

 1. Idag är allt

  By: Yoon, Nicola
  Language:
  Swedish
  Published: 2017
  Classification: 84.31
  Available as: Book