I likets vänkrets

Fortsättningen på Så tuktas en Svinpäls. Vi får igen träffa Veera, Miriam och Erika. Tre mycket olika kvinnor, som alla befinner sig i förhållanden med svinpälsar.

Miriam som kommit över Max fritidshus på Öland har kommit till huset för att sälja det. Tillsammans med Erika planerar hon att fira midsommarn där innan hon lägger huset till försäljning. Veera har planerat att fira midsommarn tillsammans med Harri i Kallhäll.

På väg till huset på Öland gör Miriam och Erika ett stopp hos Miriams bror i Ystad. Brodern, som jobbar i säkerhetsbranschen, frågar om Miriam och Erika kan tänkas sig att hjälpa en klient som säger sig ha problem med sin svinpäls till man. Eftersom Max nu är ute ur Miriams liv så undrar brodern om kvinnorna kan fungera som konsulter åt hans klient. När kvinnorna träffat klienten ser de ingen annan utväg än att ta kvinnan med sig. När de kommer fram till huset blir det dock inte den lugna midsommar som Miriam och Erika önskat sig. De hittar en säng i det olåsta förrådet och när kvinnorna märker att husets larm är avstängt inser Miriam till sin fasa att Max kanske inte tänker släppa taget om henne så lätt. Veera bestämmer sig för att ta sig till Öland och nu börjar det hända hårresande saker. Igen befinner sig de tre kvinnorna i situationer som är mycket farliga. Kommer de att klara sig med livet i behåll?

Denna bok är läsvärd om än inte lika spännande som den första boken om Veera, Miriam och Erika. Boken känns mera som en transportsträcka till den slutliga uppgörelsen. I denna bok har författare haft lite för bråttom med redigeringen och det finns både stav- och syftningsfel. Jag tycker dock mycket om hur författaren har vävt ihop de olika karaktärernas bakgrunder med varandra.

Tonen är den samma som i första boken och jag ser mycket fram emot att få läsa den sista boken om Veera, Miriam och Erika.

Audience:

Tags:

Review by: Johanna Häggblom Friday, June 26, 2015