Genom elden

Spänningsroman med övernaturliga element.

Adam fyller 8 år och det är skolans idrottsdag, en helt valig dag som alla andra dagar, men innan dagen tagit slut börjar det brinna i skolan. Eftersom det är idrottsdag befinner sig största delen redan utomhus, men Grace rusar in för att rädda sin sjuttonåriga dotter som fortfarande finns inne i byggnaden.
Största delen av boken utspelar sig på sjukhuset dit Grace förts med skallskador och Jenny med svåra brännskador. Både Grace och Jenny är medvetslösa men deras medvetande rör sig utanför deras kroppar och de kan diskutera och iaktta dramat som utspelar sig runt omkring dem. De följer med polisutredningen och sina anhörigas kamp för att klara av det oerhört svåra läget familjen hamnat i. Med fasa får de ta del av hur den 8-årige sonen Adam blir anklagad för att ha startat branden. För branden är utan tvekan anlagd frågan är bara av vem och hur denna person kommit på tanken att lägga skulden på en 8-årig pojke.


Boken berättas ur Grace perspektiv och det tar en tid att vänja sig vid det berättarperspektivet, där hon oftast riktar sig till läsaren men även till sin make. Som läsare får man ta del av Graces smärta, rädslan över situationen men även hennes kärlek till familjen. Boken är en spänningsroman där spänningen hålls vid liv genom hela boken ända till slutet.

Audience:

Tags:

Review by: Stadsbiblioteket i Närpes Thursday, May 21, 2015