Filmtips av Emma Österlund

Filmer att titta på i höstmörkret

Jumanji: Welcome to the jungle (2018)

Fyra tonåringar dras in i datorspelet Jumanjis värld. Där de bokstavligen blir karaktärerna de har valt, med både deras styrkor och svagheter. För att ta sig tillbaka till verkligheten måste de följa spelets regler och slutföra uppdraget de tilldelats. De upptäcker snabbt att Jumanji inte är vilket spel som helst, utan ett spel om överlevnad.

 

Designated survivor (serie)

En ödesdiger attack mot Washington tar livet av presidenten och större delen av regeringen. Ministern för bostäder och stadsutveckling Tom Kirkman, utnämnd utsedd överlevare under kvällen utifall att en sådan händelse skulle inträffa, blir in svuren som USAs president. Den nya vardagen påverkar familjelivet samtidigt som Kirkman kämpar för att förhindra kaos från att utlösas i landet, omedveten om nya fasor som väntar.

Dunkirk

En krigsskildring om Operation Dynamo. Brittiska och allierade trupper är omringade på stranden vid Dunkerque under andra världskriget. Civila båtar skickas över Engelska kanalen för att hämta hem de egna soldaterna. Färden över kanalen är kantad med motgångar samtidigt som trycket att komma ombord på de militära fartyg som redan anlänt vid stranden ökar.

 

The Musketeers (serie)

En serie baserad på den klassiska historien om högt utbildade soldater. 1600-talets Frankrike styrt av kung Ludvig XIII är skyddat av hederliga Musketörer. Personliga ämnen blandas med statliga affärer. En barnslig härskare, en slug kardinal och fientlighet mellan Musketörerna och Röda Gardet kolliderar medan externa hot tvingar dem att samarbeta för rikets säkerhet.

 

Fantastic beasts and where to find them

Filmen utspelas i New York 65 år före händelserna i Harry Potter filmerna.

Newt Scamander författaren av trollkonst läroboken ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” reser till New York, där han av misstag blir bekant med icke-magiska Jacob Kowalski. Tillsammans letar de efter de magiska varelserna som har rymt ur Newts kappsäck. MACUSA auroren Tina Goldstein tar med dem till MACUSAs högkvarter där de blir anklagade att ha mördat en New York senator.

Audience:

Tags:

Written by: Korsholms bibliotek Thursday, August 22, 2019