Zombikuume

Uusi varhaisnuorten kauhusarja Lasilapset-kirjan kirjoittajalta!

Näin kuumaa ja hiostavaa kesää 12-vuotias Herbert ei muista koskaan kokeneensa. Tämän lisäksi ampiaisia pörrää ympärillä jatkuvasti. Uimakoulusta alkaa jäädä pois lapsia yksi kerrallaan ja syyksi epäilläänkin hetken uimaveden laatua. Ihmiset sairastuvat ja saavat erikoisia kuumeita. He muuttuvat kalpeiksi ja heidän silmänsä alkavat punertaa. Sokeri ei sairastuneille enää maistu, mutta öiseen aikaan eläimiä löytyy kuolleena veret imettyinä…

Outo muukalainen ilmestyy verisen laukun kanssa Edsalaan keskellä yötä. Herbertillä ja Sallylla on pahoja aavistuksia tapahtumista. Yhdessä nuoret menevät salaiseen piilopaikkaansa tuulimyllyyn, jota sekä zombeiksi muuttuneet sairastuneet ja ampiaiset tuntuvat välttelevän. Siellä he ovat turvassa vai ovatko?

Zombikuume on sopivan pelottava kirja nuorille, mutta aiheuttaa vilunväreitä myös aikuisille. Mystisestä sairaudesta tulee paikallinen epidemia, johon huolestuneet nuoret yrittävät löytää parannuskeinoa. Muukalaisen sanoin ”zombit eivät ole eläviä eikä kuolleita, niitä ei voi tappaa”. Mutta voiko heidät parantaa?