Välähdys - alitajuisen ajattelun voima

Muutman vuoden takainen bestseller alitajuntamme voimasta. Miten alitajuinen ajattelu vaikuttaa toimintaamme ja reaktioihimme, ilman että edes ymmärrämme sitä?

"Taideasiantuntija, joka näkee kymmenen miljoonan dollarin arvoisen veistoksen ja tietää välittömästi sen olevan väärennös. Avioliittotutkija, joka tietää muutamassa minuutissa pysyykö pariskunta yhdessä vai ei. Palomies, joka äkkiä aavistaa, että on välittömästi poistuttava palavasta rakennuksesta."
Tällaisiin tilanteisiin Gladwellin kirja pureutuu: sellaisiin kun vain "tiedämme", vaikka emme ymmärrä miksi. Alitajuinen päätöksenteko voi olla hyvä väline, kun osaamme käyttää sitä. Joskus saatamme tukahduttaa alitajunnan viestit ja toimia vastoin niitä, ja huomataksemme myöhemmin ettei olisi kannattanut. Toisaalta kirjassa puhutaan myös siitä, miten tiedostamattomat ennakkoluulot tai stressitilanteet voivat vaikuttaa negatiivisesti toimintaamme. Kirjaan sisältyy paljon kiinnostavaa tutkimustietoa, joka on purettu hyvin ymmärrettävään muotoon. 
Kaikille uteliaille ja mielen toiminnasta kiinnostuneille!

Kohderyhmät:

Tägit:

Vinkin tekijä: Pietarsaaren kaupunginkirjasto 17. kesäkuuta 2020