Taivas

Helsinki vuonna 2058. Ihmiset elävät apaattisina asunnoissaan ja elävät virtuaalitodellisuudessa eli Taivaassa. Yhteiskunta ympäriltä on rapistunut uuden sisällissodan jälkeen ja Taivas tuo ihmisille pakopaikan.

Piia Leinon toinen romaani sijoittuu lähitulevaisuuden Helsinkiin, josta on tullut kaupunkivaltio ympäröivine muureineen. Kansainvaelluksen aiheuttamat maahanmuuttajavirrat rasittivat ihmisten keskinäisiä suhteita, joka johti toiseen sisällissotaan ja rajojen sulkemiseen. Ihmiset lamaantuivat ja alkoivat piileskellä asunnoissaan. Kirjassa on mystinen ”Valo”, joka on luonut ihmisille kuitenkin paratiisimaisen virtuaalitodellisuuden, Taivaan. Taivasaika on kuitenkin rajallista ja ihmisten pitää silti selviytyä vallitsevista olosuhteista jotenkin.

Kirjassa on kaksi päähenkilöä, Akseli ja Iina. Akseli työskentelee yliopistolla ja yrittää selvittää mikä on johtanut kansalaisten lamaannukseen ja haluttomuuteen. Akseli on riippuvainen Taivastunneistaan, eikä ole kiinnostunut asunnon ulkopuolisesta elämästä, kunnes hän tapaa Taivaassa Iinan, tytön johon hän haluaa tutustua myös oikeassa elämässä.

Iinan elämä mullistuu täysin hänen tavatessaan Akselin. Iina myös havahtuu todellisuuteen ja haluaa muutosta.

Kirjassaan Leino kuvaa hyvin nykypäivän ongelmia tulevaisuuden valossa. Kaikki mitä teemme nyt tai olemme tekemättä, vaikuttaa yhteiskuntaamme tulevaisuudessa.