Satutettu lapsi

No, ne on jotain muita lapsia kuin minä. Koska minussa on oikeasti piru. - En usko siihen. -Kyllä sinä vielä uskot.

Jessie, 9 v., on asunut monessa eri sijaisperheessä. Nyt hän on joutunut vaikeista käytöshäiriöistä kärsiville nuorille suunnattuun erityisyksikköön, ryhmäkoti Gran Morfaan, Walesissa. Hän on nelilapsisen perheen ei haluttu iltatähti. Äiti kärsii masennuksesta ja tyttö on jäänyt vaille tarvitsemaansa hoitoa. Jessiellä on todettu reaktiivinen kiintymyssuhdehäiriö ja hän on sytyttänyt lukuisia tulipaloja tulitikuilla ja valehtelee kuin ammattilainen. Torey Hayden lupautuu vapaaehtoisena tapaamaan Jessietä kerran viikossa ja yrittää päästä selville hänen salaisuuksistaan. Milloinkaan ei voi varmasti sanoa puhuuko Jessie totta vai ei ja hänen käytöksenä on hyvin arvaamatonta. Pikkuhiljaa Torey pääsee lähemmäksi tytön sielun maisemaa mutta helppoa se ei ole.

Luottaisitko sinä herttaiseen, punatukkaiseen tyttöön, joka istuu syliin, katsoo sinua hymyillen silmiin ja samalla sanoo, että haluaa tappaa sinut ja kaikki muutkin?

Torey Hayden on amerikkalaissyntyinen, nykyisin skotlantilainen erityisopettaja ja kirjailija, jonka kirjoja lukee kuin parasta jännityskirjallisuutta ja sitten yhtäkkiä tajuntaan iskee ajatus, että nämä ihmiset ovat oikeasti olemassa ja tarinat tositarinoita.

Kohderyhmät:

Tägit:

Vinkin tekijä: Anne Unkuri 17. maaliskuuta 2020