Perillä

Upean sci-fi nuortentrilogian päätösosa

Ally Condien Perillä on kaunis ja koskettava lopetus Tarkoitettu-trilogialle, joka ensimmäisestä osasta lähtien saa lukijansa onnistuneesti koukkuun. Kyn ja Cassian kielletty rakkaus Yhteiskunnan, suuren välimatkan sekä ruton uhkaamana luo epätoivoa tihkuvan ja jännittävän tunnelman - eikä toki sovi unohtaa Xanderia jonka yksipuolinen rakkaus Cassiaan on aivan toisenlainen este rakastavaisten onnelle - ja pakottaa lukemaan kirjan kannesta kanteen samalta seisomalta.

Kun nuoret trilogian päätösosassa piinaavan odotuksen jälkeen viimein kohtaavat, on Ky rakastavaisten epäonneksi altistuvainen tappavalle rutolle, estäen näin kaiken mahdollisen fyysisen kontaktin ja tehden kohtauksesta ehkä parhaiten toteutetun koko kirjassa sen karuuden ja lohduttomuuden takia.

Condien runollinen kirjoitustyyli ja kyky toteuttaa kliseisimmätkin kohdat aivan uudella tavalla tekevät trilogiasta aivan ainutlaatuisen mestariteoksen, joka onnistuu moneen kertaan kirvoittamaan lukijastaan milloin onnen, milloin surunkyyneleet.