Lainaa elokuvia Viddla-suoratoistopalvelusta

Viddla on suoratoistopalvelu, joka toimii kirjastokortilla ja pin-koodilla

Viddla on saatavilla näissä Fredrikaverkostoon kuuluvissa kunnissa: Korsnäs, Kristiinankaupunki, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersöre, Uusikaarelpyy ja Vöyri.

Täältä pääset Viddlaan:    https://www.viddla.fi/

Tee näin:

Aloita valitsemalla elokuva. Voit suodattaa sisältöä Elokuvat-sivulla, jossa saat rajattua valikoiman muun muassa kohderyhmän ja genren mukaan. Kun olet löytänyt sopivan elokuvan, klikkaa sen kansikuvaa ja sitten Katso elokuva-painiketta. Valitse listalta kirjastosi, kirjaudu kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Vahvista lainaus. Nyt voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin tahdot seuraavan 48 tunnin aikana. Viddlaan tulee säännöllisesti uusia elokuvia.

Lainarajoituksia

Voit lainata korkeintaan kolme elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua.

Ikärajat
 

Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivustolla:                                                          https://kavi.fi/ikarajat/yleistieto/symbolit/
 

Kieli

Kun katsot elokuvaa, voit vaihtaa tekstityksen kieli klikkaamalla hammaspyörää.

Jatka katselua myöhemmin

Mikäli laina-aikaa on jäljellä, voit jatkaa katselua myöhemmin samalla tai toisella laitteella. Viddlassa ei ole erillistä kirjautumispainiketta. Jatkaaksesi katselua, etsi elokuva uudestaan ja kirjaudu samoin kuten lainatessa. Viddla muistaa, että elokuva on jo lainattu.

Elokuvat telkkariin

Viddlalla ei ole erillistä sovellusta smart-televisioille, mutta elokuvia pääsee katsomaan esim. Chromecast-laitteella. Voit tietysti myös katsoa elokuvia suoraan tietokoneesta tai tabletista.

Vain Suomessa

Viddlan elokuvia ei voi katsoa Suomen rajojen ulkopuolella.