Heinä- ja elokuun näyttely Närpiössä

Kohderyhmä:

Mikael Herrgårdin valokuvanäyttely

LABYRINTER I KVARKEN/ MERENKURKUN JATULINTARHAT

Jatulintarhat ovat luonnossa esiintyviä kiinteitä muinaisjäännöksiä, joissa on usein ihmisen toiminnanjälkiä. Nämä luonnonmaisemassa avoimesti näkyvillä olevat ja siksi suhteellisen helposti havaittavat muinaismuistot ovat pitkän aikaa olleet monenlaisten tulkintojen, selitysten ja keskustelujen kohteina. Monet tutkimustulokset osoittavat, että erityisen ahkerasti tutkitun Pohjanmaan rannikon vanhimmat jatulintarhat on saatettu rakentaa 1300-luvulla. Arvoitukselliset kivikuviot kiehtovat edelleen.

Valokuvaaja Mikael Herrgård on erikoistunut muinaisjäännöstemme dokumentointiin. Näyttelyssä Merenkurkun jatulintarhat esitellään Pohjanmaan tunnetuimmat labyrintit. Näyttelyyn kuuluu tietoaantava näyttelyluettelo.

Näyttelyn järjestää Svensk-Österbottniska Samfundet -yhdistys yhteistyössä Närpiön pääkirjaston kanssa.